top of page
Buscar

Església de Sant Climent de Taüll



L’església de Sant Climent de Taüll, una de les vuit esglésies que es poden trobar a la Vall de Boí i que van ser declarades Patrimoni Mundial l’any 2000 per la UNESCO, utilitza la tecnologia del videomapping per mostrar l’esplendor de les pintures romàniques que donen vida a l’interior d’aquesta construcció. Es tracta d’un projecte creat per part de dues productores audiovisuals: Burzon&Comenge i Playmodes Studio.


Després d’un procés de restauració sobre la còpia que conté l’església, ja que l’obra original es troba actualment al Museu Nacional d’Art de Catalunya, les parets interiors de l’església són testimonis de la reproducció virtual de l’obra en el seu ampli sentit: no només exposant els frescos que han perdurat fins avui, sinó recreant el conjunt pictòric en la seva forma original que data del segle XII.


Així doncs, s’elabora una projecció que té com a finalitat aprofundir en la pintura romànica i interpretar les representacions religioses que il·luminen la pintura. Excepte l’1 de gener i 25 de desembre, hi ha sessions tots els dies de l’any a les 11:15, 12:15, 13:15, 17:15 i 18:15, amb dues sessions complementàries a les 10:15 i 16:15 narrades en català i castellà, respectivament. L’entrada per accedir a l’església val 5 euros.


bottom of page