top of page
Buscar

Museu d’Arqueologia de Catalunya (Barcelona)



El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) compta amb varis productes creats a partir de les noves tecnologies. Un d’ells, el més recent i innovador, és el videomosaic que completa el Mosaic del circ, un impressionant mosaic del segle IV dC de més de 7 metres de llargada i 3 d’ample que fou descobert l’any 1860 a l’antic Palau Comtal menor de Barcelona. D’ell es diu que representa una cursa de quadrigues feta, segurament, al Circ Màxim de Roma i que decorava el paviment d’una casa romana benestant de l’antiga Barcino.


L’aplicació d’aquesta tecnologia permet fer una lectura més acurada dels detalls del mosaic i sobretot viure una experiència única. Les imatges que s’hi representen cobren vida i l’espectador té la oportunitat d’assistir a una cursa de quadrigues disputada per quatre equips: el blanc, el blau, el vermell i el verd. La recreació permet descobrir quin esdevé l’equip guanyador i també quin pateix un accident, fet que era força freqüent i alhora era representat habitualment com a recurs narratiu als mosaics d’aquesta temàtica.


El mapping del mosaic, disponible des de l’estiu del 2019, es pot visitar al MAC de Montjuïc. L’horari d’obertura és de dimarts a dissabte de 9:30 a 19:00 i diumenges i festius de 10:00 a 14:30. L’entrada general del museu val 6€ i la reduïda 4€. A més, també hi ha opció a entrada gratuïta sota unes condicions específiques.


bottom of page