top of page
Buscar

Monestir de Santa Maria de Vallbona



El Monestir de Santa Maria de Vallbona, de Vallbona de les Monges, compta amb un espai museogràfic immersiu que permet a l’espectador descobrir com era la vida i els secrets del monestir cistercenc femení més important de Catalunya.


L’exposició rep del nom de “Santa Maria de Vallbona; el monaquisme femení” i explica els fonaments espirituals del monaquisme cistercenc i la història del monestir de Vallbona, que va començar a finals del segle XII, i exposa per primera vegada al públic el gran tresor del monestir: la farmàcia i la seva col·lecció d’atuells (recipients per guardar els medicaments), considerada la millor d’època moderna que es conserva a Catalunya.


L’espai museogràfic es troba a l’anomenada Sala Gòtica del monestir, antic dormitori de les monges. El recorregut s’inicia reivindicant la intel·lectualitat de la comunitat femenina a través de l’scriptorium que dóna pas a un gran audiovisual sobre la història de la comunitat i del monestir per dedicar un apartat final al gran tresor del monestir, la farmàcia.



La visita a la nova exposició, que té una durada de 30 minuts i és sempre guiada, es fa en grups reduïts i suposa un complement perfecte a la visita al monument. Està disponible des del setembre de 2018 i els horaris de les visites, en català i castellà, són de dilluns a dissabte de 10:30 a 18:00 i diumenges i festius de 10:00 a 18:00. L’entrada general val 7€.


bottom of page