top of page
Buscar

Església de Santa Coloma



Si hem de destacar algun lloc dins l’oferta cultural i històrica d’Andorra, trobem l’església de Santa Coloma. Ubicada al municipi homònim, és una de les més antigues del Principat, un tret que es pot observar pel seu estil prerromànic que denota que pertany al segle XI i del qual podem gaudir gràcies a les tecnologies digitals.


Amb la mateixa col·laboració empresarial que va donar a llum el videomapping de l’església de Sant Climent de Taüll com a punt de partida, es mostra una animació del procés d’elaboració de les pintures religioses que van ser creades el segle XII en l’absis i frontal de l’interior del conjunt eclesiàstic. Es tracta d’una experiència immersiva de deu minuts que es fonamenta en la coordinació simultània de sis projectors.


Els frescos originals, que van ser venuts als anys 30, es podran observar en un lloc proper a l’església anomenat Espai Columba, que reuneix el patrimoni històric andorrà. És obligatòria l’entrada al museu al incloure conjuntament la visita a l’església, amb un preu de 7 euros per al públic general. La projecció té lloc els diumenges i festius a les 10 del matí, tot i que es troba subjecte a canvis d’horari per oficis religiosos.


bottom of page